Twinfield Masterclass: een impressie

Ja, ik ben op de Twinfield Masterclass geweest van afgelopen dinsdag. Belangrijkste reden? Twinfield heeft een goed verhaal te vertellen. Ook een goede reden: ik ben de mensen van Twinfield gaan waarderen: bevlogen, commercieel en een goed gevoel bij de accountancybranche. De serie masterclasses van Twinfield staan in het teken van het ‘Vooruitstrevend denken’-programma. Geen onbekend programma voor mij. In deze serie van masterclasses werd nu het thema ‘transparantie’ behandeld. Een thema dat juist voor vooruitstrevende accountants een uiterst relevant thema is. Kortom, genoeg inspiratie voor een blog!

Masterclass Twinfield in inspirerende omgeving MediaPlaza Utrecht

Evenals de vorige locatie (vooruitstrevend jaren ’30 sanatorium in Hilversum, check) is door Twinfield een hippe locatie gezocht en gevonden in het Mediaplaze in Utrecht (de vergaderzalen en bar). Het programma was afwisselend. Keynote-spreker Hans Voorn van Jaap.nl, de uitdager van gevestigde orde van makelaars hield een inspirerende speech over de parallellen tussen de makelaarswereld en de accountanycbranche. Belangrijke items in zijn presentatie: diensten aanbieden in heldere, transparante deeldiensten en efficiency in je proces. En last but not least: praten met klanten!

De masterclass bevattie drie deelsesssies, waarvan ik er twee gevolgd heb. Aangezien ik al dacht te weten wat het ‘vooruitstrevend denken’-programma van Twinfield inhield heb ik deze presentatie niet bijgewoond. In de sessie van André Kwakernaat werd de zaal bijgepraat over twee zaken: de visie van Twinfield op XBRL/SBR en stand van zaken rondom mobiele applicaties. Op de hem eigen wijze behandelde André de SBR-strategie van Twinfield (het docentschap is for a lifetime…).  Wat mij triggert in de visie is de ambitie van een leverancier van online boekhoudsoftware ook de opvolgende processtappen voor een betrouwbare rapportage via de accountant / adviseur te gaan ondersteunen. Workflows, werkprogramma’s en een set van auditrules werden aangekondigd. Ben erg benieuwd of Twinfield deze ambitie op de toegezegde eind augustus kan realiseren, maar ben op voorhand wel gecharmeerd van de visie.   Tweede deel van de presentatie was de aankondiging van de mobiele applicaties van Twinfield, gericht op het mobeil verantwoorden van uren, kilometers en bonnetjes. Nog interessanter: de mobiele app waarmee de in ontwikkeling zijnde dashboards van Twinfield ook op de mobiel ontsloten kunnen worden. De belangrijkste zaken uit de administratie heeft de ondernemer daarmee op zak, ondersteund door een accountant / coach, die een telefoontje verder bereikbaar is!

De tweede deelsessie, verzorgd door Raymond Koning, online marketeer bij Twinfield, gaf een mooi overzicht waarom social en online media effectief kunnen zijn voor de eigen acquisitie. Gelukkig gedeeltelijk al bij mij bekend, maar zeker inspirerend en bruikbaar!

Twinfield is in haar missie geslaagd. Ik verlaat geïnspireerd het MediaPlaza in Utrecht. Waarom? Ik ben weer aan het denken gezet over onze dienstverlening, getriggerd door nieuwe mogelijkheden. Ook erg leuk ‘ tweeps’  in levende lijve te ontmoeten en te ontdekken dat je enthousiast bent over dezelfde zaken. En blij met een leverancier in de accountancymarkt die zelf innoveert en dit met passie deelt met haar klanten!

2 reacties op “Twinfield Masterclass: een impressie

  1. Pingback: uberVU - social comments

  2. hi there very nice blog website and layout. I’m hoping I am not pestering you I just wished to inquire exactly what wordpress plugin you make use of to show the newest commentary on your blog? I would like to do something along the same lines for my free apple iphone websites however I cant locate the plugin or widget for it. Thanks a lot for your time 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s